VegUp přináší mouku z naklíčených semínek

0
1692
SONY DSC

Po svátcích se tradičně snažíme přejít na zdravější režim. Je mnoho způsobů, jak odlehčit  svůj jídelníček a udělat ho pestřejší. Jednou z možností je nahradit pečivo z klasické bílé nebo celozrnné mouky. A čím? Je to jednoduché. Při pečení nahradíte 3 – 5 % objemu vaší běžně používané mouky tou z naklíčených semínek. A hned poznáte ten rozdíl.

Společnost VegUp vám přináší 6 variant mouky z naklíčených obilnin a luštěnin. V nabídce je mouka z cizrny, červené čočky, kukuřice, mungo fazolí, ovsa či zeleného hrachu. Nespornou výhodou, kterou sebou tyto mouky přináší, je to, že jsou celozrnné, tedy namleté včetně obalu a klíčku. Díky tomu si pak uchovávají nutričně cenné látky, které se právě v klíčku a obalu nachází. Klíčení sebou přináší štěpení škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu pak poznáte chuťový rozdíl a jiné pečivo už nebudete chtít.
Použitím této mouky si také ušetříte čas. Kynutí je totiž mnohem rychlejší, než jsme na to zvyklí u klasických těst. Stačí ho nechat půl hodinky odležet a můžete se dát do pečení. Nelekněte se, pokud bude těsto lepivější než obvykle. Stačí ho při tvarování navlhčit vodou a potřít olejem a lepivost je ta tam. A pomyslnou třešničkou na dortu je to, že pečivo, které v sobě ukrývá mouku z naklíčených semínek, vydrží až o 3 dny déle čerstvé než pečivo běžné.

Více informací naleznete n stránkách www.vegup.cz

SONY DSC