V jakém materiálu můžete uchovávat potraviny bez strachu o své zdraví?

0
567

Materiály pro styk s potravinami jsou ohromně živým tématem, které nedá spát celé řadě lidí. V dnešní době přitom existuje pestrá škála levnějších i nákladnějších variant. Na co si musíte dávat pozor a jaké řešení vychází nejlépe?

Obávaný plast

Žádný jiný materiál nevzbuzuje v lidech tak kontroverzní reakce, jako tomu je v případě umělé hmoty. Ta si v posledních desetiletích našla své uplatnění úplně všude, a to včetně potravinářského průmyslu. Jedná se o bezpečné řešení, nebo máte dát raději ruce pryč?

Zajímá vás, jestli je vaše plastová dóza bezpečná k uchovávání obědů do práce? V tom případě vás můžeme uklidnit, jelikož v dnešní době prochází plasty pro styk s potravinami velmi přísnými kontrolami a musí získat potřebné certifikace. Samozřejmě se zde bavíme o zvyklostech v rámci Evropské unie. Objednáváte-li si bezejmenné zboží z Asie, nikdo vám nic nezaručí.

Postupujte dle instrukcí

Dané certifikace fungují jako stoprocentní a zákonná záruka zdravotní nezávadnosti daného materiálu. To samozřejmě platí jen v případě, kdy s ním zacházíte poctivě dle instrukcí od výrobce. Hlídejte si především možnost zahřívání v mikrovlnce, případně chlazení v mrazáku. Vyhněte se přílišnému poškrábání povrchu nádobí a zbytečně jej neohýbejte.

Hledáte vážně spolehlivé nádoby pro své snídaně, obědy i večeře? Nenechte si ujít produkty od známého e-shopu s názvem Od Kulináře, který v naší zemi funguje již od roku 1991. V jeho nabídce najdete pekáče, škrabky, prkénka, hrnce, pánve, jídlonosiče či třeba obyčejný plastový box s víkem.

Ať tak, nebo onak, budete se moci spolehnout na plně certifikované a bezpečné zboží. K tomu připočtěte pravidelné slevové akce, dopravu až k vám domů zdarma u objednávek nad 999 Kč a máte jasno.